Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zakonska zveza in družina – stebra družbenega in verskega življenja

Objava: 02. 07. 2010 / 09:51
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Zakonska zveza in družina – stebra družbenega in verskega življenja

Katoliška Cerkev in Islamska skupnost v Republiki Sloveniji sta se v prvi skupni izjavi zavzeli za pravno zaščito zakonske zveze in družine kot skupnost moškega, ženske in otrok.

Predsednik Slovenske škofovske konference ljubljanski nadškof metropolit dr. Anton Stres ter ljubljanski mufti in predsednik Mešihata Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji dr. Nedžad Grabus sta na današnji tiskovni konferenci predstavila in podpisala skupno izjavo, s katero sta se največji verski skupnosti v Sloveniji dejavno vključili v javno razpravo, ki jo je sprožil predlog družinskega zakonika, s katerim želi sedanja oblastna garnitura bistveno spremeniti razumevanje pojmov zakonske zveze in družine.

Kakšno je torej stališče slovenskih katoličanov in muslimanov glede tega vprašanja? Izjavo z naslovom "Zakonska zveze in družina - dva stebra družbenega in verskega življenja" objavljamo v celoti.

»Verniki katoliške Cerkve na Slovenskem in Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji izjavljamo, da sta zakonska zveza in družina ključnega pomena za razvoj človeške osebe in družbe, zato smo vsi skupaj dolžni varovati vrednoto zakonske zveze in družine kot skupnosti moža, žene in otrok.

V času, ko se sprejema zakonodaja, ki celostno spreminja pomen zakonske zveze in družine, obe verski skupnosti odgovorne v državi pozivata, da pravno zaščitijo zakonsko zvezo in družino kot skupnost moškega, ženske in otrok. Globoko smo prepričani, da sta izenačevanje istospolnih zvez z raznospolnimi in posvojitev otrok v takšne skupnosti neprimerna, ker ne zagotavljata bistvene in nezamenljive vloge očeta in matere v družinskem življenju, kar pa je ključnega pomena za skladen osebnostni razvoj zakoncev in otrok.

Katoličani in muslimani visoko cenimo zakonsko in družinsko življenje, zato se zavzemamo za pravico vsakega otroka do družinskega življenja v skupnosti očeta in matere. Družina je osnovna celica družbe, v kateri na poseben način domujejo vrednote kot so ljubezen in življenje, spoštovanje drug drugega, solidarnost ter gostoljubje. Člani katoliške in islamske skupnosti v Sloveniji smo poklicani, da se v javnosti zavzemamo za zaščito zakonskega in družinskega življenja, pomagamo družinam v težavah kot tudi, da podpiramo pravico staršev, da otroke vzgajajo v skladu s svojim moralnim in verskim prepričanjem.«

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh