Zapri
Iskanje

Založba Družina danes na SKS: »Trije muzikantje ali Povratek Lepe Vide« (Zorko Simčič)

Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 02. 12. 2021 / 12:03
Oznake: Knjiga, Kultura
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 02.12.2021 / 13:26
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Založba Družina danes na SKS: »Trije muzikantje ali Povratek Lepe Vide« (Zorko Simčič)

Založba Družina danes na SKS: »Trije muzikantje ali Povratek Lepe Vide« (Zorko Simčič)
O knjigi in liku Zorka Simčiča bo razmišljal tudi Brane Senegačnik. FOTO: Tatjana Splichal
Danes, v četrtek, 2. decembra 2021, se bo Založba Družina s še zadnjim od petih spletnih dogodkov predstavila na 37. Slovenskem knjižnem sejmu, ki – enako kot lani – poteka prilagojeno zaostrenim epidemiološkim razmeram, torej v spletni obliki.

Danes ob 15. se bomo na YouTube kanalu Družina media poklonili jubilantu, pisatelju, kritičnemu premišljevalcu, »samoniklemu patriarhu slovenske emigracije« Zorku Simčiču, ki je nedavno, 19. novembra, praznoval nadvse plodnih 100 let življenja.


Roman prvič izšel leta 1989

Pisateljevemu jubileju se je poklonila tudi Založba Družina z darilom, v katerem je bil tudi sveže ponatisnjen roman »Trije muzikantje ali Povratek Lepe Vide«, ki ga je slavljenec leta 1989 napisal zlasti za mladino.

Družinino darilo slavljencu

Darilo z nekaj izvodi knjige (in kajpak najlepšimi željami) sta Družinin direktor Tone Rode in vodja marketinga Manica Ferenc izročila Zorkovi mlajši hčeri Ivani Aleksandri Simčič, ta pa jih je nato prenesla velikemu jubilantu.

Kaj? Pogovor o knjigi Zorka Simčiča »Trije muzikantje ali Povratek Lepe Vide«. Kje? Na YouTube kanalu Družina media. Kdaj? V četrtek, 2. decembra 2021, ob 15. uri. Kdo? Dr. Janez Gril, dr. Matija Ogrin in dr. Brane Senegačnik.

Ponatis knjige na Zorkov 100. rojstni dan

Ponatis knjige »Trije muzikantje ali Povratek Lepe Vide«, ki je prav na Zorkov 100. rojstni dan izšel pri Založbi Družina, bodo trije zanimivi sogovorniki predstavili tudi na današnjem popoldanskem spletnem dogodku na YouTube kanalu Družina media.

O knjigi in liku Zorka Simčiča

O knjigi in liku Zorka Simčiča bodo spregovorili nekdanji direktor Družine prelat dr. Janez Gril, literarni zgodovinar in predsednik Nove Slovenske zaveze dr. Matija Ogrin in pesnik, esejist, profesor in redni kolumnist mesečnika Slovenski čas dr. Brane Senegačnik.

Več o knjigi »Trije muzikantje ali Povratek Lepe Vide« najdete TUKAJ.

Peti Družinin sejemski dogodek

Založba Družina je na letošnjem Slovenskem knjižnem sejmu že sodelovala s štirimi spletnimi dogodki: predstavitvijo knjige »Moderni adventni venčki«, pogovorom ob knjigi »Prevrat krščanstva«, pogovornim večerom »Literarno zorenje z #najst« in literarnim večerom »Muževna (sem) steblika«.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh