Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Žena kitajskega aktivista obtožuje vlado zaradi prisilnega splava

Objava: 24. 08. 2012 / 07:41
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Žena kitajskega aktivista obtožuje vlado zaradi prisilnega splava

Kitajska vlada ne prizna njunega zakona, ‘neporočenim’ parom pa ne dopušča rojstva otrok.

Wang Xifeng, žena kitajskega borca za človekove pravice Qina Yongmina, je pri Združenih narodih vložila pritožbo proti kitajski vladi, ki naj bi jo prisilila, da je opravila splav, poroča ameriška katoliška agencija EWTN.

V pismu kitajski organizaciji za varstvo človekovih pravic s sedežem v Hong Kongu je Xifengova pojasnila, da se je njen ‘primer’ pričel, ko se je preselila v Wuhan, kjer naj bi se poročila z Yongminom. Po njenih navedbah kitajska vlada njunega zakona noče priznati in ga je označila kot neveljavnega. Brez kakršnega koli pojasnila sta zakonca junija letos šestindvajset dni preživela v priporu.

V tem času, zatrjuje Xifengova, so jo vladni predstavniki prisilili, da je opravila splav, saj kitajska vlada ne dopušča rojstva otrok neporočenim parom. Kot piše, sta z možem pod štiriindvajseturnim nadzorom. Svoj dom smeta zapustiti, vendar morata ostati v mestu in nenehno ju opazujejo.

Xifengova je Združene narode pozvala, naj raziščejo zlorabo, ki jo morata trpeti z možem. Zaradi zagovarjanja človekovih pravic sta bila namreč večkrat tudi zaprta.

Foto: guardian.co.uk

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh