Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Z odlokom spet dovoljeni verouk in bogoslužja na prostem

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 23. 04. 2021 / 05:35
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 23.04.2021 / 15:23
Ustavi predvajanje Nalaganje
Z odlokom spet dovoljeni verouk in bogoslužja na prostem

Z odlokom spet dovoljeni verouk in bogoslužja na prostem

Spremenjen odlok je stopil v veljavo danes in velja do vključno nedelje, 2. maja.

Z današnjim dnem so, ob doslednem spoštovanju ukrepov in navodil, z vladnim odlokom spet dovoljena bogoslužja na prostem. FOTO: Tatjana Splichal



Vlada je na četrtkovi 203. dopisni seji sprejela tudi spremenjen Odlok o začasni omejitvi kolektivnega uresničevanja verske svobode v državi, pri čemer je sledila pričakovanjem predstavnikov Slovenske škofovske konference (SŠK), s katerimi se je premier Janez Janša prvič v takšni obliki sešel v začetku tedna.

Od danes do 2. maja

Z današnjim dnem, 23. aprilom, je tako – zaradi izboljšanja epidemiološke slike – možnost kolektivnega uresničevanja verske svobode razširjena tudi na odprte površine in dovoljuje izvajanje verske oziroma duhovne vzgoje in izobraževanja (verouk oziroma katehezo).

Omejeno število udeležencev

Število oseb, ki se bodo lahko udeležile kolektivnega uresničevanja verske svobode, bo po odloku, ki velja do vključno nedelje, 2. maja, omejeno z velikostjo zaprtega prostora oziroma odprte površine.

Obvezno testiranje katehetov

Omejitev števila oseb glede na velikost zaprtega prostora pri izvajanju verske oziroma duhovne vzgoje in izobraževanja (verouk, kateheza) ne bo veljala, bo pa za njeno izvajanje obvezno testiranje izvajalcev z izjemo tistih, ki so covid-19 že preboleli ali pa so že cepljeni, in upoštevanje varne medosebne razdalje.

Upoštevanje preventivnih ukrepov

Pri kolektivnem uresničevanju verske svobode bo obvezno dosledno upoštevanje preventivnih ukrepov za zajezitev širjenja epidemije novega koronavirusa in smiselno upoštevanje higienskih priporočil ministrstva za zdravje in NIJZ, so še sporočili z ministrstva za kulturo.
_ _ _

SORODNE VSEBINE:

Prvo srečanje Janeza Janše s SŠK

Navodila škofov podaljšana za teden dni

Po novem vladnem odloku tudi nova navodila škofov

Od ponedeljka cerkve spet odprte za bogoslužja z verniki

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh