Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje
Sveto pismo

Evangeliji: žepna izdaja


Sveto pismo

Evangeliji: žepna izdaja


Številčnejša ekipa strokovnjakov je več kot desetletje pripravljala nov prevod Svetega pisma, t. i. slovensko izdajo Jeruzalemske Biblije, ki je... Več
5,90€
Zmanjšaj
Dodaj
Na zalogi
Dostava: 2-4 dni
Evangeliji: žepna izdaja
Evangeliji: žepna izdaja
5,90€

Lastnosti

Koda: 9789610409830
Založba: Družina
Leto izdaje: 2023
Število strani: 272
Vezava: integralna
Mere: 130 x 90 mm
ISBN: 978-961-04-0983-0

O izdelku

Številčnejša ekipa strokovnjakov je več kot desetletje pripravljala nov prevod Svetega pisma, t. i. slovensko izdajo Jeruzalemske Biblije, ki je po svetu najbolj razširjena zaradi odličnega pristopa v uvodih in opombah. 

Prejšnji prevod Svetega pisma (SSP) so pripravljali med letoma 1980 in 1996, po izidu se je pokazalo, da ni v vseh pogledih optimalen, sploh pa je obsežnejša revizija glede na potrebe liturgije, kateheze in znanstvenega raziskovanja splošna praksa. Jeruzalemska izdaja prejšnjega prevoda tako ne ukinja, ampak ga v bistvenem dopolnjuje. Temeljno vodilo je bila zvestoba do izvirnih jezikov (hebrejski, aramejski, grški), upoštevanje sloga izvirnika in tradicije v slovenski kulturi.

Ta žepna izdaja prinaša besedila vseh štirih kanoničnih evangelijev, rdeča nit likovne opreme pa so podobe evangelistov umetnice Helene Vurnik s krilnega oltarja v radovljiški cerkvi.

Podobni izdelek

Ilustrirano Sveto pismo
Sveto pismo
44,00€

Želite obdariti svoje najdražje? Obiščite trgovino Aleteia.

Več

Nazaj na vrh