Košarica Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Ob vsakem spletnem nakupu nad 40€ prejmete CD Pesmi mojih krajev, izvajalke Mance Izmajlove. Nakupujte tukaj.

Zapri
Iskanje
Duhovna rast

Veliko partnerstvo


Duhovna rast

Veliko partnerstvo

Jonathan Sacks

49,90€
Zmanjšaj
Dodaj
Na zalogi
Dostava: 2-4 dni
Veliko partnerstvo
Veliko partnerstvo
49,90€

Lastnosti

Ikona seznama Koda: 978-961-04-0555-9
Ikona seznama Avtor prevoda: Drago Karl Ocvirk
Ikona seznama Založba: Družina
Ikona seznama E-knjiga: Ni e-knjiga
Ikona seznama Leto izdaje: 2019
Ikona seznama Število strani: 416
Ikona seznama Vezava: trda
Ikona seznama Mere: 140 x 210

O izdelku

Smo zaradi vere v Boga bedni, nori ali pokvarjeni? Rabin Sacks, eden največjih sodobnih judovskih mislecev in raziskovalcev religije, dokazuje ravno obratno, da nas religija navdihuje za napredovanje in graditev skupnosti. V tej izčrpni razpravi raziskuje, zakaj ljudje mislijo, da sta religija in znanost nespravljivi, kakšen je odnos med njima v kontekstu judovske tradicije, zakaj je religija pomembna in kaj bomo izgubili, če se ji kot družba odpovemo. A ni zgolj znanstvena knjiga – je tudi iskreno pričevanje o avtorjevi poti do vere, ki se živi le v odnosu, torej je knjiga o velikem partnerstvu med človekom in Bogom. V tem procesu imata človekova ustvarjalnost in znanost veliko vlogo, oboje pa je lahko v soglasju z držo vere, kajti le ta se je sposobna spraševati o smislu.

V prvem delu knjige raziskuje, zakaj ljudje mislijo, da sta religija in znanost nespravljivi v drugem pa, zakaj je religija pomembna in ob kaj bomo, če jo izgubimo. O tem govorim zato, ker menim, da bolj ko ljudje izgubljajo vero v Boga, manj vidijo, zakaj je pomembna. Kaj je drugače, če človek veruje?

Z veseljem in zanimanjem sem prebral knjigo Jonathana Sacksa VELIKO PARTNERSTVO. Obravnava namreč od razsvetljenstva naprej aktualno temo o dopolnjevanju ali o nespravljivosti med vero in znanostjo. V ozračju našega časa vlada mnenje, ki ostaja neutemeljeno, da je med vero in znanostjo nepremagljivo nasprotje. Avtor pa kot hebrejski rabin, kot filozof in pisatelj govori o nujnem dopolnjevanju vere in znanosti, če človeštvo noče najprej duhovno, potem pa tudi drugače obubožati. Znanost namreč odgovarja na vprašanje kako, vera pa odgovarja na vprašanje zakaj.
Stanislav Zore, ljubljanski nadškof

"Avtorjevo eruditstvo, navajanje najrazličnejših virov in tudi smisel za humor, predvsem pa benevolenca do človeških zmot in napak, so lahko dovolj zanimivo čtivo tudi za bralca, ki ne išče nobenega religioznega navdiha. Ne nazadnje v zaključku knjige poudarja, da zanj ateizem nikakor ni nevzdržno stališče do sveta, sam občuduje vrsto ateistov in se je od njih tudi veliko naučil, med drugim tudi o religiji."
Peter Rak, DeloZnanost je zmaga nad nevednostjo, religija je rešitev pred samoto.

JONATHAN HENRY SACKS (1948) je britanski Jud, rabin, priznan filozof, teolog, politik in pisatelj. Med letoma 1991 in 2013 je bil veliki rabin judovskih skupnosti v Združenem kraljestvu, danes pa predava na pomembnih univerzah po svetu in ima sedež v londonski lordski zbornici. Skrbi za večjo prisotnost judovstva v javnem življenju in ob tem širi spoštovanje do vseh veroizpovedi, še posebej v kontekstu dopuščanja glasu v javnih razpravah zahodnih družb; za svoj prispevek je leta 2016 prejel tudi znamenito Templetonovo nagrado.

Veliko partnerstvo med religijo in znanostjo

Podobni izdelek

Novo
9,90€ Poglej izdelek: Očenaš: Gospod, nauči nas moliti

Želite obdariti svoje najdražje? Obiščite trgovino Aleteia.

Več

Nazaj na vrh