Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Spoznajte slovenske misijonarje

Za vas piše:
K. C.
Objava: 24. 07. 2015 / 12:10
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:24
Ustavi predvajanje Nalaganje

Spoznajte slovenske misijonarje

V nedeljo, 26. julija bo srečanje članov Misijonske molitvene zveze.
Na Anino in obenem Krištofovo nedeljo, 26. julija, je letos hkrati tudi srečanje članov Misijonske molitvene zveze. Pripravljata ga Misijonsko središče Slovenije in Misijonska molitvena zveza, namenjena pa je vsem molivcem in tistim, ki kakor koli podpirajo misijonarje in misijonsko dejavnost Cerkve. Srečanje se bo začelo z molitvami za misijone, nato pa bodo maše.

Za Štajersko in Pomurje bo v Hočah ob 14. uri, uro pozneje pa bo maša, za Gorenjsko in Dolenjsko bo v Šmarci pri Kamniku ob 16. uri, za Primorsko pa v Logu pri Vipavi ob 16. uri z v romarski cerkvi Marije Tolažnice žalostnih mašo ob 17. uri.


Pogovor z misijonarko, ki dela v Kanadi

V Hočah bo po maši pogovor z misijonarko s. Dorico Sever, ki deluje v Kanadi. Po pogovoru skromna pogostitev pred cerkvijo.

Srečanje z misijonarji na Primorskem

Srečanje na Primorskem letos pripravlja Vipavska dekanija. Molitev bo vodila molitvena skupina colske in podkrajske župnije, maševal pa bo skupaj z misijonarji in drugimi duhovniki škof Metod Pirih. Za ljudsko petje bo poskrbela domača vipavska župnija.

Po maši bo pogovor z desetimi misijonarji. Log bodo obiskali s. Tadeja Mozetič (Paragvaj), s. Marija Pavlišič (Madagaskar); nekdanji misijonarji: Janko Kosmač (Madagaskar), Ivan Bajec (Slonokoščena obala), p. Pepi Lebreht (Benin) in Sandi Skapin (Slonokoščena obala) ter nekdanje laiške misijonarke: Anica Tomažič Smrekar (Madagaskar), Helena Škrabec Tratnik (Madagaskar), Katarina Ferjančič Vidmar (Zambija) in Tatjana Žejn Rogelj (Slonokoščena obala). Pogovor bo vodil škofijski referent za misijone, g. Niko Štrancar.

Blagoslov vozil in spoved

Po maši bo škof Metod Pirih pred cerkvijo v Logu blagoslovil vozila in voznike, vsi pa bomo lahko darovali za MIVO – za prevozna sredstva našim misijonarjem. Kot običajno bomo dobili spominsko podobico, nalepko s svetim Krištofom in kartico z molitvijo za srečno vožnjo.

Od 16. ure do konca slovesnosti je ob shodu svete Ane tudi priložnost za sveto spoved.



Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh