Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Konec sezone za Uršo Bogataj

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 02. 01. 2023 / 14:02
Oznake: Šport
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 02.01.2023 / 14:16
Ustavi predvajanje Nalaganje
Konec sezone za Uršo Bogataj
Olimpijska zmagovalka Urša Bogataj je morala predčasno zaključiti sezono. FOTO: Anže Malovrh/STA

Konec sezone za Uršo Bogataj

Zle slutnje so se žal uresničile: olimpijska zmagovalka v smučarskih skokih iz Pekinga Urša Bogataj si je pri včerajšnjem padcu na zadnji posamični tekmi silvestrske turneje pred domačimi navijači na Ljubnem ob Savinji strgala križno vez v levem kolenu, zaradi česar je sezona zanjo predčasno končana.

»Uršo Bogataj so po včerajšnjem padcu prepeljali v Univerzitetni klinični center v Ljubljano, kjer so opravili potrebne preiskave. Po besedah dr. Mateja Drobniča gre za poškodbo notranje stranske in sprednje križne vezi v levem kolenu,« so v sporočilu za medije zapisali pri Smučarski zvezi Slovenije (SZS). Pred 27-letno skakalko SSK Ilirija je torej daljša odsotnost s skakalnic in predčasni zaključek sezone 2022/23.

Že v domači oskrbi, počuti se dobro

Za Bogatajevo je to že druga resnejša poškodba križne vezi, pred tremi leti, decembra 2019, si je namreč strgala križno vez v desnem kolenu in morala tudi takrat izpustiti preostanek sezone. »Urša je danes že v domači oskrbi in se počuti dobro, žal pa je sezona zanjo končana. Ekipa SZS želi Urši vse dobro pri okrevanju,« so še zapisali na zvezi in dodali, da bo začetno zdravljenje potekalo nekirurško z imobilizacijo in poznejšo rekonstrukcijo vezi z operativnim posegom.

Urši, slovenski športnici leta 2022 in dejavni župljanki v Polhovem Gradcu, za katero kot prijatelja držita pesti tudi misijonarja Pedro Opeka in Janez Krmelj z Madagaskarja, želimo dobro in hitro okrevanje!

Nalaganje
Nazaj na vrh