Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Logar z gospodarstveniki o tem, kaj bo morala Slovenija narediti za obstanek v prvi ligi

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 10. 10. 2023 / 13:20
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 10.10.2023 / 13:33
Ustavi predvajanje Nalaganje
Logar z gospodarstveniki o tem, kaj bo morala Slovenija narediti za obstanek v prvi ligi
Platforma sodelovanja dr. Anžeta Logarja pripravlja danes prvo nacionalno okroglo mizo. FOTO: Tatjana Splichal

Logar z gospodarstveniki o tem, kaj bo morala Slovenija narediti za obstanek v prvi ligi

Da se bliža »nekaj velikega«, je po porazu v 2. krogu lanskih predsedniških volitev napovedal dr. Anže Logar, sicer še vedno član poslanske skupine SDS.

Konec letošnjega maja je Anže Logar tudi uradno ustanovil društvo Platforma sodelovanja, v katerega je povabil vidne obraze različnih svetovnonazorskih predznakov in pod isti dežnik postavil denimo nekdanjega šolskega ministra iz vrst SD dr. Jerneja Pikala in nekdanjega ministra za digitalizacijo v Janševi vladi Marka Borisa Andrijaniča, pa svetovalko nekdanjega predsednika Boruta Pahorja dr. Aljo Brglez in še vedno poslanko opozicijske SDS Evo Irgl.


Slovenija v razvojnih megatrendih

Od ustanovitve Platforme sodelovanja so torej minili debeli štirje meseci, danes, v torek, 10. oktobra 2023, pa društvo vabi na prvi odmevnejši dogodek odprtega tipa, nacionalno okroglo mizo »Slovenija v razvojnih megatrendih« z izbrano druščino štirih uspešnih gospodarstvenikov oziroma poslovnežev. Okroglo mizo bo od 18. do 20. ure gostila ljubljanska Festivalna dvorana Pionirskega doma na Vilharjevi cesti.

Kje bomo ob 30-letnici vstopa v EU?

»Slovenija bo leta 2034 praznovala 30-letnico vstopa v EU. Kje bomo tedaj? Kako se bomo v Sloveniji znašli v prihodnjih 10 letih? Kaj bo morala Slovenija narediti, da bo ostala v prvi ligi?« so ključna vprašanja ob prvi javni tribuni Platforme sodelovanja. Okrogla miza bo, kot obljubljajo, interaktivni dogodek, uvodnemu delu bodo sledili vprašanja in odgovori z aktivno udeležbo publike. Vstop je prost in »odprt za vse, ki prisegajo na sodelovanje«. In kdo bodo gostje?

Preberite tudi > Anže Logar: Skupaj naredimo Slovenijo zmagovalko naslednjega desetletja

Sabina Sobočan

Sabina Sobočan, prejemnica priznanja Manager leta 2022 in nagrade Primus za komunikacijsko odličnost menedžerk in menedžerjev, je generalna direktorica družbe Varis Lendava (od leta 2015), članica UO Zbornice za gradbeništvo in gradbene materiale, predsedstva in UP Pomurske gospodarske zbornice in Društva poslovnih žensk Slovenije (FAM). Francoski predsednik Emmanuel Macron jo je 8. marca lani v Elizejski palači povabil k podpisu deklaracije v podporo enakosti spolov na delovnem mestu.

Blaž Brodnjak

Blaž Brodnjak, enako kot Sobočanova prejemnik priznanja Manager leta 2022 Združenja Manager, je predsednik Nadzornega sveta Združenja bank Slovenije, predsednik in član uprave NLB, predsednik Ameriške gospodarske zbornice v Sloveniji – AmCham Slovenija, član predsedstva Rokometne zveze Slovenije in član UO Košarkarskega kluba Cedevita Olimpija.

Dr. Jure Knez

Dr. Jure Knez, eden najuspešnejših slovenskih podjetnikov, je soustanovitelj in večinski lastnik podjetja Dewesoft ter lastnik podjetniškega pospeševalnika Katapult. Je prejemnik številnih domačih in mednarodnih nagrad in priznanj, med njimi Zlate gazele, nagrade Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke ter nagrade za produkt meseca od NASA Tech Briefs.

Dušan Olaj

Dušan Olaj, prejemnik nagrade Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke leta 2018, je ustanovitelj in direktor podjetja DUOL, danes prisotnega v več kot 70 državah po svetu. Sodeluje z ameriško vesoljsko agencijo NASA pri razvoju bivališč za vesoljske posadke, zlasti za prihodnje misije na Marsu.

Nalaganje
Nazaj na vrh