Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nove otroške knjige založbe Družina

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 25. 11. 2014 / 09:21
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:20
Ustavi predvajanje Nalaganje

Nove otroške knjige založbe Družina

V knjigarni smo vam pripravili nekaj novih knjig za otroke, primernih tudi kot Miklavževo darilo.

Bliža se december in z njim Božič. Še prej pa bodo pridni otroci prejeli Miklavževa darila. V knjigarni smo vam pripravili nekaj novih knjig za otroke, razveselite jih lahko tudi z Mavrico.

Miklavž je tu!

V prijetni, pozitivni zgodbi Miklavž je tu! David Ahačič pripoveduje o veselem pričakovanju svetega Miklavža, ki je storil prav poseben čudež. Ljudem je odprl srca in tako razveselil ne le otroke, temveč vse dobre ljudi. V njih je prebudil ljubezen in pokazal, kako naj jo delijo. Vprašajmo se, ali Miklavž ne trka tudi na naša srca in nam tako pomaga doumeti, kako osrečiti druge in hkrati tudi sebe. Po branju boste prav gotovo skupaj s svojim otrokom spoznali, koliko lahko ponudite drugim, ne da bi bili zaradi tega kaj prikrajšani. Ravno nasprotno! Obogateni boste predvsem vi, ki dajete. Knjižico popestrijo tudi barvne ilustracije Nuše Jurjevič.

"Saj ni treba, da bi svetniki vse opravili namesto ljudi. Niti ni treba, da vedno pošljemo angelske čete, da naredijo kakšen čudež. Zadostuje že, če ljudem pomagamo, da odprejo svoja srca, začutijo stisko bližnjega človeka in v sebi odkrijejo zrnce božanske ljubezni. Tej ljubezni in dobrim željam, ki jih poraja, samo še nataknemo angelska krila in ljudje sami nosijo Božjo milost po vsem svetu!"

Tinka2

Desetletna Tinka je poletje preživela pri skavtih, kjer je bila v skupini Vitezi. Pred začetkom šolskega leta pa se nekega dne odloči, da bo viteško vlogo nadaljevala, vendar v sodobnejši preobleki, kot detektivka. Imela bo čisto pravo opazovalnico (hišico na drevesu), daljnogled, zvezek, spremenjeno idntiteto, sončna očala, le da ne bodo črna, kot jih imajo vsi drugi detektivi, da bo tako pretentala kriminalce, njena pomočnika pa bosta prijateljica Neža, invalidka, vendar uzredno pametno dekle, in pes Ris, ki bo s svojim smrčkom zahoval marsikaj. Mateja Gomboc se je otrokom približala tako, da se je vživela v prvoosebno izpoved Tinke, ups Tinke2.

"Peti razred! Hiška na drevesu! Začetek detektivskega in svetovalskega življenja! Tinkino življenje je postalo razburljivo!"

Na obronkih suhega jezera

Vsi poznamo pravljice in priznajmo si, da so nam všeč tudi zdaj, ko smo že prerasli brezskrbna otroška leta. Na obronkih suhega jezera jih je zapisal duhovnik Vinko Šega. o njegovem življenju je v uvodni besedi spregovoril urednik Družine Franci Petrič, Brane Košir pa je strnil spomine na obnovo orgel v Šegovi župniji v Robu. "Zaupal mi je tudi, da ima še eno željo. Želel je, da bi izšla knjiga pravljic, ki jih je imel v spominu. Spodbujal sem ga. Ko sem ga vprašal o naslovu knjige, me je znova presenetil. 'Na obronkih suhega jezera,' je dejal. Nisem razumel, bil sem začuden. Opazil je moje začudenje in mi začel iskrivo razlagati: 'To nosim že od doma. Doma so nam pravljice pogosto pripovedovali in otroci smo poslušali z odprtimi očmi in ušesi ...' Ko sem se spomnil njegovega rojstnega kraja, sem hitro doumel." Rodil se je v Grahovem pri Cerknici, umrl pa lani, tik pred 70-letnico mašništva. Željo o izdaji pravljic mu je sicer posthumno uresničila založba Družina. O nastanku pravljic in njihovem pomenu je v spremni besedi pripovedovala Marija Stanonik.


Še več knjig si oglejte v naši zbirki e-knjig ali pa nas obiščite v knjigarni na Krekovem trgu 1 v Ljubljani.

V naslednjih dneh pa vas vabimo na Slovenski knjižni sejem, kjer se bomo spoznali in skupaj izbrali pravo knjigo za vas in vašo družino.

Kupi v trgovini

Novo
Sveto pismo (Stara in Nova zaveza) - NOV PREVOD
Sveto pismo
55,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh