Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež Frančišek znova v bolnišnici na pregledih

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 06. 06. 2023 / 11:48
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 06.06.2023 / 13:49
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež Frančišek znova v bolnišnici na pregledih
Papež je julija 2021 v rimski kliniki Gemelli prestal zahtevno operacijo črevesja. FOTO: Vatican Media

Papež Frančišek znova v bolnišnici na pregledih

Papež Frančišek je danes znova obiskal rimsko kliniko Gemelli: po navedbi italijanskih medijev je moral opraviti nekaj kontrolnih pregledov.

86-letni papež je v letošnjem letu tik pred velikonočnimi prazniki pet dni preživel v bolnišnici zaradi okužbe pljuč, konec maja pa je bil zaradi povišane telesne temperature primoran odpovedati nekaj uradnih srečanj.

Danes so voditelja Katoliške cerkve v kliniki Gemelli sprejeli ob 10.40, po opravljenih pregledih pa se je vrnil v Vatikan, so italijanski mediji navajali »zanesljive vire«.

Frančišek, ki je marca letos obhajal deseto obletnico svojega pontifikata, se v zadnjih letih sooča s številnimi zdravstvenimi težavami.

Naj spomnimo, da se Frančišek, ki je marca letos obhajal deseto obletnico svojega pontifikata, v zadnjih letih sooča s številnimi zdravstvenimi težavami: julija 2021 so mu operativno odstranili del črevesa, zadnji dve leti pa je imel tudi precejšnje bolečine v kolenu, zaradi česar je moral odpovedati nekaj apostolskih potovanj. Za lajšanje teh težav so mu zdravniki priporočili občasno uporabo invalidskega vozička, pri hoji pa si papež redno pomaga s palico.

Papež se je v javnosti na vozičku prvič pojavil 5. maja 2022 na splošni avdienci. FOTO: Vatican Media

Kupi v trgovini

Verujem, verujemo
Papeži
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh