Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

SLS na že 23. strankin tabor tudi z najavo 6 strokovnih svetov

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 26. 05. 2024 / 06:38
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 26.05.2024 / 06:49
Ustavi predvajanje Nalaganje
SLS na že 23. strankin tabor tudi z najavo 6 strokovnih svetov
SLS je naznanila ustanovitev šestih strankinih strokovnih svetov. FOTO: SLS

SLS na že 23. strankin tabor tudi z najavo 6 strokovnih svetov

Zunajparlamentarna Slovenska ljudska stranka (SLS), ki se je – tudi z menjavo generacij – zelo ambiciozno lotila skorajšnjih volitev v Evropski parlament, bo danes, od 10. ure dalje, izpeljala že 23. tradicionalni tabor SLS, tokrat pred Kulturnim centrom Primoža Trubarja v središču Šentjerneja.

Osrednji govornik bo predsednik stranke Marko Balažic, udeleženci pa bodo lahko pobliže spoznali tudi kandidate SLS za evropske poslance na čelu z nosilcem liste dr. Petrom Gregorčičem. Še preden se bo tabor tudi uradno začel, SLS vabi še k maši v župnijsko cerkev sv. Jerneja v Šentjerneju, le streljaj od lokacije tabora.

Polnjenje z energijo pred volitvami

Tabor bo sicer tudi tokrat namenjen zlasti druženju članov, prijateljev in simpatizerjev stranke in zabavi, za katero bodo poskrbeli ansambel Gadi in otroški animatorji. Prireditev bo pod šotorom, ne glede na vreme. »Želimo si, da skupaj praznujemo in preživimo prijeten dan, da se napolnimo z energijo, ki jo bomo za vrhunec volilne kampanje še kako potrebovali,« vabijo v SLS.

Prva anketa jim je namerila 3 %

Javnomnenjske raziskave sicer stranki ne obetajo evropskega mandata, agencija Mediana ji je pred dvema tednoma namerila 2,1-odstotno podporo (oziroma 3-odstotno med zgolj opredeljenimi volivci), vseeno pa v stranki računajo na predvolilna soočenja, ki bi jih znal dr. Gregorčič kot spreten retorik dobro izkoristiti.

Šest strateških svetov

Da v stranki mislijo resno, pa so pred dnevi nakazali z naznanitvijo vzpostavitve 6 strateških svetov, ki bodo po njihovem ključni pri iskanju rešitev za izboljšanje prihodnosti Slovenije, v kratkem pa bodo ustanovili še dva – za zdravstvo in zunanje zadeve. »Strateški sveti so prvi korak, s katerim bomo tudi v SLS doprinesli k razpravi za boljšo prihodnost Slovenije,« so oznanili v stranki.

Kandidati za evropske volitve na čelu štirih svetov

Vsak od svetov bo v začetni fazi organiziral strokovne posvete. Štiri strokovne svete bodo vodili strankini kandidati na evropskih volitvah: dr. Peter Gregorčič za izobraževanje, dr. Sara Ahlin Doljak za pravosodje, evropski poslanec Franc Bogovič za kmetijstvo in predsednik stranke Marko Balažic za družino in socialo.

Novinec Aleš Štrancar

Balažic bo hkrati tudi koordinator svetov. Petega, za kohezijo in regionalizacijo, bo prevzel župan Naklega Ivan Meglič, šestega, za gospodarstvo, pa novo ime v vrstah SLS – podjetnik in inovator dr. Aleš Štrancar. Že lani so svoj strokovni svet – 12 odborov ima – močno ojačali v še eni pomladni stranki, SDS, več o tem pa TUKAJ.

Nalaganje
Nazaj na vrh