Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje
Zgodovina

Ivan Oman: Za naš dragi dom in rod


Zgodovina

Ivan Oman: Za naš dragi dom in rod

Dejan Valentinčič, Erika Jazbar

24,90€
Zmanjšaj
Dodaj
Na zalogi
Dostava: 2-4 dni
Ivan Oman: Za naš dragi dom in rod
Ivan Oman: Za naš dragi dom in rod
24,90€

Lastnosti

Koda: 9789610402923
Spremna beseda: Stane GrandaAndreja Valič ZverMarko KremžarMojca Kucler DolinarJože KopeinigFranc BogovičJože Miklavčič
Založba: Družina
E-knjiga: Je e-knjiga
Leto izdaje: 2016
Število strani: 232
Vezava: trda

O izdelku

Knjiga, ki jo jemljete v roke, je nastala iz ljubezni do slovenstva, domovine in najžlahtnejših vrednot, ki so bile donedavna del slovenske biti in za katere verjamemo, da so še prisotne v slovenskem človeku. Vrednot, ki jih pooseblja Ivan Oman, ena osrednjih osebnosti slovenske pomladi. Človek, v poklon kateremu je knjiga nastala.

V pogovoru z Ivanom Omanom v knjižni obliki je opisana življenjska pot te markantne osebnosti in enega ključnih tvorcev slovenske pomladi.

S spoznavanjem njegovega življenja spoznavamo tudi njegov pogled na slovensko zgodovino, ki jo je živel in doživel – od predvojne Kraljevine Jugoslavije, druge svetovne vojne, povojnega dogajanja in življenja v komunistični Jugoslaviji, slovenske pomladi in osamosvojitve, pa vse do prvega četrt stoletja razvoja, dosežkov in stranpoti slovenske države.

Najbolj natančno je zajet čas slovenske pomladi, ko je Ivan Oman postal znan vsej slovenski javnosti in ko je pustil svoj najgloblji pečat.

Knjiga prinaša tudi odgovore na nekatera vprašanja, ki do sedaj niso bila podrobneje pojasnjena.

Posebnost te knjige je, da nas Ivan Oman, bolj kot kadarkoli prej, spusti v svoj notranji svet. Spoznamo njegov pogled na temelje slovenske biti od najzgodnejše zgodovine do danes, kaj ga je gnalo skozi življenje, v kaj je verjel in verjame.

Posledice »histeričnega antiklerikalizma«
Pogovor z Ivanom Omanom v Škofji Loki

Video predstavitve knjige:


Nazaj na vrh