Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V vseh regijah enako število vernikov pri mašah

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 10. 05. 2021 / 05:01
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 10.05.2021 / 16:27
Ustavi predvajanje Nalaganje
V vseh regijah enako število vernikov pri mašah

V vseh regijah enako število vernikov pri mašah

Nova navodila škofov odpravljajo prilagoditve števila udeležencev pri obredih glede na regijo.

Po vsej Sloveniji zdaj pri verskih obredih v zaprtih prostorih velja omejitev enega udeleženca na 20 kvadratnih metrov. FOTO: Tatjana Splichal



Slovenski škofje so skladno z napovedjo, da bodo navodila duhovnikom in vernikom prilagajali glede na tedenske odločitve vlade, na osnovi novega odloka o začasni omejitvi kolektivnega uresničevanja verske svobode v državi, sprejetega minuli četrtek, objavili rahlo spremenjena navodila, ki so v veljavo stopila prejšnji petek in trajajo do vključno nedelje, 16. maja 2021.

V vseh regijah enako

Novost v njih je, da število udeležencev pri verskih obredih v zaprtih prostorih ni več prilagojeno glede na statistično regijo, temveč je po vsej Sloveniji omejeno na enega udeleženca ali člane istega gospodinjstva (družine) na 20 kvadratnih metrov. V zaprtih prostorih, v katerih sicer združevanje 10 udeležencev zaradi majhnosti ne bi bilo možno, denimo v manjših cerkvah in kapelah, je največje dovoljeno število udeležencev 10, če je med njimi mogoče zagotoviti vsaj enoinpolmetrsko medosebno razdaljo, razen med osebami iz istega gospodinjstva.

Na prostem največ 10 udeležencev

Pri verskih obredih na odprtih površinah oziroma na prostem je udeležba omejena na enega vernika ali osebe iz istega gospodinjstva na 10 kvadratnih metrov, vendar ne več kot 10 udeležencev ali skupnih gospodinjstev. Tudi tu mora biti zagotovljena medosebna razdalja med osebami vsaj 1,5 metra, razen med verniki iz istega gospodinjstva. Ostala navodila so nespremenjena in jih najdete TUKAJ.
_ _ _

SORODNE VSEBINE:

V rumenih regijah dovoljenih več ljudi pri mašah v cerkvah

Zborovsko petje pri bogoslužjih ostaja prepovedano

Znova dovoljeno ljudsko petje v cerkvah

Z odlokom spet dovoljeni verouk in bogoslužja na prostem

Prvo srečanje Janeza Janše s SŠK

Navodila škofov podaljšana za teden dni

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh