Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje
Duhovna rast

Umetnost življenja

p. Marko Ivan Rupnik

14,90€
Zmanjšaj
Dodaj
Na zalogi
Dostava: 2-4 dni
Umetnost življenja
Umetnost življenja
14,90€

Lastnosti

Koda: 978-961-04-0630-3
Avtor prevoda: Katarina Anželj
Založba: Družina
E-knjiga: Ni e-knjiga
Leto izdaje: 2020
Število strani: 240
Vezava: mehka
Mere: 200x120 mm

O izdelku

Življenje razumemo, če izhajamo iz ciljev. Glede na cilj zaslutimo, po katerem poti moramo iti. Setev presojamo po letini, po žetvi. Kot pravi apostol Pavel, je življenje človeka kot seme, ki je položeno v zemljo. Iz poganjka vidimo vrednost semena in zemlje.

Ali je mogoče živeti duhovno in hkrati drugače, kot narekujejo zadnje reklame, živeti tako, da se notranjost razkriva tudi navzven? P. Marko Ivan Rupnik na to vprašanje odgovarja pritrdilno. Kdor živi iz Duha, to tudi izžareva. Ljubezen se namreč ne more več izpolnjevati v mislih, v abstraktnosti, ampak nujno nagovarja, vključuje in preobraža snovni, telesni svet. Način, kako bivamo v prostoru, se oblačimo, prehranjujemo, izobražujemo, uporabljamo domišljijo, delamo, doživljamo uspehe in padce…, vse to začne razvajati novo življenje, določeno človeškost.

Vera postane moč lepote, duhovnost modrosti, sijaj brez sence. Kot zapiše pisec, smo poklicani »pokazati, da je naša vera osvobajajoča sila, sila ljubezni, ki spreminja vsako podrobnost in celoto v harmoniji lepote«.

Nazaj na vrh