Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Katere knjige vzeti s sabo na dopust?

Za vas pišejo:
Katja Zver, David Ahačič
Objava: 02. 07. 2024 / 06:00
Čas branja: 8 minut
Nazadnje Posodobljeno: 01.07.2024 / 14:28
Ustavi predvajanje Nalaganje
Katere knjige vzeti s sabo na dopust?
Počitniški čas nas odmika od vsakdanjega urnika, zato ponuja nekaj več priložnosti za branje knjig. FOTO: Pexels

Katere knjige vzeti s sabo na dopust?

Dopusti in počitnice so že v polnem teku, kar pomeni več časa za sprostitev in branje. Ne glede na to, ali uživate na sončni plaži, v senci dreves ali v mirnem večeru na terasi, je dobra knjiga vedno popolna družba. Pri naši založbi smo pripravili nabor desetih knjig, ki so lahko vaša izbira za letošnje poletno branje.

»Trudimo se ustvarjati navdihujoče knjige, ki odgovarjajo na iskanja posameznikov in vprašanja družbe. Z izborom želimo biti blizu našim bralcem na njihovih življenjskih poteh, saj verjamemo, da s knjigo v roki lahko postajamo boljša oblika samih sebe. Z dobrimi knjigami želimo oblikovati srca, da bomo kot ljudje, kristjani in državljani sposobni izpolnjevati naloge, ki jih življenje postavlja pred nas,« je povedal vodja knjižnega uredništva pri Družini David Ahačič.  

10 najbolj priljubljenih

 

365 dni z Božjo besedo (Martin Golob) 

Vsebina 

Ena najpomembnejših nalog duhovnika je oznanjevanje Božje besede. V tej knjigi Martin Golob ni zbral razlag posameznih evangeljskih odlomkov, pač pa nam izbira utrinke iz Jezusovega življenja za vsak dan v letu in jih pospremi s kratko mislijo, duhovno spodbudo, premislekom o tem, kako dragoceni smo v Božjih očeh …

Knjiga, ki jo držite v rokah, ima en sam cilj: približati Božjo besedo v vsakdanjem življenju. Spodbuditi življenje iz Božje besede. Hvala za zaupanje, da vam smem spregovoriti preko knjige. Bom pa zelo vesel, če boste zame kaj zmolili in me na ta način podprli v mojem življenju in poslanstvu. (Martin Golob)

Vsebina 

Knjiga temelji na priljubljeni nadaljevanki Izvoljeni. Avtor uspešnic z lestvice New York Timesa, Jerry B. Jenkins, je najbolj osupljivo zgodbo vseh časov – Jezusovo življenje – povedal na svež in nov način.

Kako je bilo srečati Jezusa iz oči v oči? Kako bi se počutili ob njem, kako bi spremenil vaš pogled na Boga? Bi vaš svet obrnil na glavo? Odpotujte v Galilejo v prvem stoletju. Poglejte, kako je spremenil življenja ljudi, ki jih je poklical, naj hodijo za njim, da nikoli več niso bili taki kot prej. Doživite življenje in moč popolnega Božjega Sina kot še nikoli doslej – skozi oči vsakdanjih ljudi, podobnih vam. 


Izvoljeni: Pridi in poglej (Jerry Jenkins)

Vsebina 

Ko se je Jezusovo delovanje širilo, je vse več ljudi želelo slišati tega moža, ki je trdil, da je Mesija; želeli so, da bi jih ozdravil. Nekateri so bili navdušeni, drugi kritični in zadržani. Vsi pa so se po srečanju z Jezusom za vedno spremenili. Spremljajte Jezusove učence, ko bodo priča čudežnim ozdravljenjem, soočenjem z verskimi oblastniki, vse večji zaskrbljenosti med rimskimi uradniki zaradi Jezusove priljubljenosti in predvsem poosebljeni ljubezni. 

Avtor uspešnic z lestvice New York Timesa, Jerry B. Jenkins, je najbolj osupljivo zgodbo vseh časov – Jezusovo življenje – povedal na svež in nov način.

Klic (Alessandro D’Avenia) 

Vsebina 

Omero Romeo je poklican za nadomestnega učitelja naravoslovja v razred problematičnih dijakov tik pred maturitetnimi izpiti. Ker je pred nekaj leti izgubil vid, se mu to sprva zdi nemogoč izziv, vendar se mu prav zaradi svoje slepote uspe dotakniti življenj mladih ljudi, ki so mu bili zaupani. Ker ne vidi njihovih obrazov, izumi nov način preverjanja prisotnosti, saj verjame, da svet lahko rešimo le tako, da najprej rešimo vsako ime posebej: tudi dekle, ki skriva nepojmljivo bolečino, raperja, ki živi v prevzgojnem domu, sitneža, ki z drugimi navezuje stike le izza zaslona, zapuščeno hčer, ambicioznega boksarja, ki sanja, da bi postal kot Rocky … 

Presunljiva zgodba o pomembnosti in odgovornosti učiteljskega poslanstva, predvsem pa o tem, kako dragoceno je, kadar te nekdo zares »vidi«.

Vsebina 

Diego Goso, priljubljeni italijanski duhovnik, predavatelj in pisatelj, z utrinki iz življenja mladega župnika, kakor jih doživlja njegova izkušena gospodinja, pred nami razgrne vsakodnevne peripetije nekega italijanskega podeželskega mesteca. Gospa, ki se sprva namerava upokojiti skupaj z odhajajočim župnikom, nekoliko zadržano ustreže želji očeta Marca, naj vendarle ostane vsaj toliko, da ga uvede v življenje župnije.

Kmalu pa se med njima vzpostavi trdna vez medsebojnega spoštovanja in prijateljstva – in navsezadnje, kaj bi župnik brez njenih slovitih »tagliatel«? Vsak zapis junakinje, ki predano služi Cerkvi »s preprostostjo, humorjem in ščepcem pikantnosti«, se prileže kot požirek toplega čaja – seveda takšnega, kot ga postreže župnijska gospodinja.

Dve zgodbi enega zakona (Klara in Blaž Otrin)

Vsebina 

Pričevanje o izkušnji zakona in skupne rasti – brez dlake na jeziku.

»Realističen in iskren opis doživljanja zakonskega življenja Klare in Blaža, s katerim sporočata, da je lepo biti poročen z ljubljeno osebo, da romantika po začetni zaljubljenosti ne mine, da morebitne življenjske preizkušnje odnos utrdijo in požlahtnijo - a vse to le v primeru, če si za kvaliteten zakon oba tudi iskreno prizadevata. Knjiga, ki nagovarja, opogumlja in spodbuja. Knjiga, ki jo morate prebrati in v kateri boste našli marsikaj koristnega tudi zase.« (Alenka in Mitja Štular)

Na poti (Andrea Bocelli) 

Vsebina 

Na poti je kronika tritedenskega romanja po starodavni Via Francigena, ki ga je na konjskem hrbtu in v družbi prijateljev opravil svetovno znani tenorist Andrea Bocelli. Dnevnik razkriva dragocene avtorjeve izkušnje z velike romarske poti, ki se imenuje življenje, in bralca opominja k zavedanju o pomenu bistvenih vrednot, ki v hrupu vsakdanjega življenja pogosto ostanejo neopažene: miru, iskrene intimnosti, molitve, družine in dediščine v vsakdanjem življenju. Ob tem pa je bila romarska pot od Rima do družinskega posestva Bocellijev v okolici toskanskega mesta Lajatica, ki jo je pevec opravil v družbi žene Veronice, posuta z biseri italijanske kulture in zgodovine, ki so jih na enkraten način oživljali romarjevi sopotniki, izvrstni glasbeni interpreti iz vseh koncev sveta.


Nasad oranževcev (Larry Tremblay)

Vsebina 

Srhljiv roman o grozi samomorilskega terorja. 

V nedoločenem delu Bližnjega Vzhoda v senci pomarančnih dreves mirno živita dvojčka Ahmed in Aziz, dokler nočna eksplozija ne razpara neba in umori njunih starih staršev. Zdaj grozota vojne obkoli njuno otroštvo in zdrobi njuno prihodnost. Možje, ki terjajo maščevanje za prelito kri, pridejo s sladkimi in lažnivimi obljubami – eden od obeh bratov si mora nadeti pas z eksplozivom in oditi k sovražniku na drugo stran gore. Koga bo oče izbral?

Nasad oranževcev je »velik« roman – izvrsten v tehniki in z jasnim pozivom k premisleku, ki je prav danes nujno potreben.

Vladavina (Tom Holland)

Vsebina 

Odlična knjiga priljubljenega pisca zgodovinskih uspešnic Toma Hollanda o izjemnem vplivu krščanstva na oblikovanje zahodne civilizacije.

Vladavina (v izvirniku Dominion) pripoveduje zgodbo o tem, kako je zahodna civilizacija postala to, kar je, in zakaj razmišljamo tako, kot razmišljamo, v najširšem zgodovinskem kontekstu. Priljubljeni avtor sledi zgodovinskemu toku od Mojzesa do Merklove, od perzijskega vdora v Grčijo do sedanje migrantske krize v današnji Evropi, od Nebukadnezarja do Beatlov, od pojava sekularizma do odprave suženjstva, ter raziskuje, zakaj je v družbi, ki pogosto dvomi v verska stališča, toliko nagibov – v dobrem in slabem – povsem krščanskih. Trajni vpliv krščanstva je mogoče videti povsod na Zahodu, tudi v pojavih, kar je tradicionalno veljalo za njegovega sovražnika: v znanosti, v sekularizmu, v pravicah istospolnih, celo v ateizmu.

Božji pastir (Tessa Afshar) – V TISKU

Vsebina 

Ko ugrabijo njuno mater Keren, glavno pisarko perzijskega kralja, Jemma in Zarina tvegata drzno reševalno akcijo, da se pritihotapita na sovražnikovo ozemlje. Med begom čez nevarne gorske prelaze je njuno preživetje odvisno od skrivnostnega princa Ašerja, ki sta ga osvobodili iz zapora. Ašer slovi kot najboljši izdelovalec orožja na Vzhodu; čeprav je kraljevske krvi, se je moral sam izvleči iz revščine ter se do svojega uspeha dokopati s trdim delom. Zdaj pa ga mora Jemma prepričati, da tvega vse, za kar je garal, zaradi višjega cilja, v katerega sam niti ne verjame zares. Prihodnost Perzijskega cesarstva in morda tudi judovskega ljudstva se tako znajde v rokah povsem običajnega dekleta …


5 minut s Svetim Duhom (Víctor Manuel Fernández) 

Vsebina

Pet minut na dan, posvečenih Svetemu Duhu, je lahko pravi balzam, ki bo počasi do globin prenovil naše življenje. Skozi leto bomo prehodili veličastno duhovno pot.

V teh premišljevanjih in molitvah združuje avtor veliko let na poti duhovnega delovanja. V svojih številnih knjigah in radijskih programih ter pri duhovnem spremljanju je vedno iskal način, kako bi ljudem pomagal bolje živeti. Čeprav se izraža preprosto in razumljivo, ob branju začutimo trdnost in globino njegovega teološkega raziskovanja o Svetem Duhu, o milosti in duhovnosti.

Kupi v trgovini

Novo
365 dni z Božjo besedo
Duhovnost
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh