Zapri
Iskanje

24 ur molitve in posta za domovino: Tiskovna konferenca

Datum: 20. 06. 2016
Ločilo
Ura: 12.00
Ločilo
Trajanje: 20.6.2016
Objava: 20. 06. 2016
Ura: 12.00
Trajanje: 20.6.2016
Oznake: Dogodek
Lokacija: Galerija Družina, Krekov tg 1, Ljubljana
Ustavi predvajanje

24 ur molitve in posta za domovino: Tiskovna konferenca

24 ur molitve in posta za domovino: Tiskovna konferenca
Ob pobudi 24 ur molitve in posta za domovino bo novinarska konferenca, na kateri bodo o vlogi verskih skupnosti v Sloveniji govorili ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore, evangeličanski škof Geza Filo, mufti islamske skupnosti Nedžad Grabus ter prota in stavrofor srbske pravoslavne cerkve Peran Bošković.
Ob pobudi 24 ur molitve in posta za domovino bodo na novinarski konferenci, v ponedeljek, 20. junija, ob 12. uri na vprašanje, kako vidijo vlogo verskih skupnosti v naši mladi državi, odgovarjali:

* ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore,
* evangeličanski škof Geza Filo,
* mufti islamske skupnosti Nedžad Grabus,
* prota in stavrofor srbske pravoslavne cerkve Peran Bošković.

Tiskovna konferenca bo v ponedeljek, 20. junija, ob 12. uri v galeriji Družina, Krekov trg 1, Ljubljana.

Dogodek spada v sklop aktivnosti pred dnevom državnosti.V tem okviru že šesto leto zapovrstjo poteka pobuda 24 UR MOLITVE IN POSTA ZA DOMOVINO. Vsi verni državljani so povabljeni, da molijo za domovino in državo.

Letošnje geslo je Edinost, sreča, sprava.

24-urna molitev in post za domovino se bosta začela 23. junija ob 18. uri.

Ob 18.30 bo v ljubljanski stolnici v okviru te pobude maša, h kateri so še posebej povabljeni mladi. 24-urna neprekinjena molitev bo v ljubljanski stolnici in se bo zaključila z mašo za domovino, ki jo bodo 24. junija ob 16. uri darovali slovenski škofje.

Devetdnevnica za domovino se je začela 16. junija z mašo v mariborski stolnici, ki jo je daroval mariborski nadškof Alojzij Cvikl. Trajala bo do 24. junija. Župnije so prejele knjižico z molitvami za vsak dan in plakat. V času devetdnevnice bo vsak dan ob 5h zjutraj na Radiu Ognjišče molitev rožnega venca za domovino.

Župnije vabimo, da zlasti v teh 24 urah v svojih občestvih pripravijo molitvena srečanja in župljane povabijo tudi k osebni molitvi za domovino.

Tako občestva kot posamezniki se bodo na poseben način v molitev lahko vključevali tako, da se bodo vpisali v seznam na spletni strani www.nasadomovina.si, ki je že na voljo.

Vabimo skupine, družine in posameznike, da vsak na svoj način in po svojih močeh sodelujejo pri molitvi in postu za našo domovino – za spreobrnjenje vsakega od nas in duhovni preporod našega naroda.

Povežimo se v molitvi za Slovenijo!

Novosti v knjigarni

Novosti v trgovini

Nazaj na vrh