V avgustu beri tednik Družina v digitalni obliki BREZPLAČNO! V košarico dodaj mesečno digitalno naročnino, ob naročilu vpiši kodo DRUZINA70 in uživaj v branju!

Zapri
Iskanje
Zgodovina

Pravica do groba – 5. poročilo


Novo
Zgodovina

Pravica do groba – 5. poročilo

ur. Jože Dežman

45,00€
Zmanjšaj
Dodaj
Na zalogi
Dostava: 1-3 dni
Pravica do groba – 5. poročilo
Pravica do groba – 5. poročilo
45,00€
Zmanjšaj
Dodaj

Lastnosti

Ikona seznama Koda: 9789610408185
Ikona seznama Leto izdaje: 2021
Ikona seznama Število strani: 310
Ikona seznama Vezava: trda
Ikona seznama ISBN: 978-961-04-0818-5
Ikona seznama Mere: 280 x 235

O izdelku

Pravica do groba – 5. poročilo Komisije Vlade RS za reševanje vprašanj prikritih grobišč 
V 5. poročilu za uvodnimi besedami Boruta Pahorja, predsednika RS, Alojza Kovšce, predsednika Državnega Sveta RS, in mag. Mateja Tonina, ministra za obrambo RS, objavljamo 14 prispevkov. 
V prvem delu so analize pravnega in dejanskega stanja ne/urejenosti vojnih grobov v RS in slovenskih v tujini (dr. Jože Dežman), nova podatkovna in prostorska baza vojnih grobov (dr. Barbara LampičMaja Vehardr. Peter Mikša), vojni grobovi kot kulturna dediščina (dr. Robert Peskar), kraji grobov v zbirki podatkov o žrtvah druge svetovne vojne Inštituta za novejšo zgodovino (dr. Marta Rendladr. Andrej Pančurdr. Jože Dežman), podatki o zapornikih in taboriščnikih v prvih letih po drugi svetovni vojni (Tadej Cankar).
V drugem delu je refleksija Pavla Jamnika o kosteh ubitih, ki postanejo orožje živih, dr. Andreja Mihevca o stanju brezna pod Macesnovo gorico ter arheološka in antropološka poročila o ekshumacijah in arheoloških raziskavah v zadnjih letih (dr. Uroš KoširLuka Rozmandr. Petra Leben Seljak) – omenimo zlasti Brezno 3 v Kočevskem rogu, Koščevo brezno in protitankovski jarek pri Mostecu.

Podobni izdelek

Novo
Proza
24,90€ Poglej izdelek: Kot dih
Nazaj na vrh