Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje
Zgodovina

Unser Kärnten / Naša Koroška

Društvo slovenskih pisateljev v Avstriji

24,00€
Zmanjšaj
Dodaj
Na zalogi
Dostava: 2-4 dni
Unser Kärnten / Naša Koroška
Unser Kärnten / Naša Koroška
24,00€

Lastnosti

Koda: 978-3-7086-1108-2
E-knjiga: Ni e-knjiga
Leto izdaje: 2020
Število strani: 200
Vezava: trda vezava
Mere: 21,5 x 21,5 cm

O izdelku

Literarni poskus obdelave

Dvojezični knjižni projekt je hkrati tudi posebna antologija o Koroški. Besedila v prozni in pesniški obliki 40 koroških avtoric in avtorjev spremljajo dela 20 koroških umetnic in umetnikov.

Koroška je dežela pisateljic in pisateljev! Iz dežele izvirajo številne mednarodno priznane in zelo čislane avtorice in avtorji, ki dajo pečat deželi in izvirajo iz obeh narodnih skupnosti. Poleg njih je mnogo nadaljnjih avtorjev. Vsi pogosto držijo deželi pred obraz tudi kritično zrcalo ter tako opisujejo deželo in njeno prebivalstvo. Še posebej v vprašanju sožitja obeh narodnosti na Koroškem so se prav pisateljice in pisatelji vedno zavzemali za podporo vse bolj ob rob potisnjenima slovenskemu jeziku in kulturi. Poleg estetskega užitka literarnih prispevkov je to tudi močno sporočilo antologije.

Poseben čar dajo knjigi tudi spremna umetniška dela, ki jih je izbrala umetnica in predsednica dunajske Hiše umetnikov, rojakinja Tanja Prušnik. Umetnine so odraz pestrosti umetniških žanrov koroških umetnic in umetnikov.
Tako to delo zelo zgovorno priča o umetniški sili na Koroškem.

Knjiga je izšla je v sklopu CarinthiJa 2020 ob 100-letnici koroškega plebiscita. Nositeljica projekta  in izdajateljica dela je Mohorjeva družba v Celovcu, ki je knjigo izdala skupaj s Koroško zvezo pisateljic in pisateljev ter Društvom slovenskih pisateljev v Avstriji. 
 

"Ta umetniška vizitka dežele se lahko pokaže." Karin Waldner-Petutschnig, Kleine Zeitung, 13.5.2020
Nazaj na vrh