Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Ob nakupu nad 40€ vas čaka brezplačno darilo: Križev pot s papežem Frančiškom!

Zapri
Iskanje
Proza

Velika preizkušnja


Novo
Proza

Velika preizkušnja

Etienne de Montety

Roman Velika preizkušnja pripoveduje zgodbo o petih ljudeh, ki na videz nimajo nič skupnega. Več
27,90€
Zmanjšaj
Dodaj
Na zalogi
Dostava: 2-4 dni
Velika preizkušnja
Velika preizkušnja
27,90€

Lastnosti

Koda: 9789610409946
Založba: Družina
Leto izdaje: 2023
Število strani: 272
Vezava: mehka
Mere: 140 x 210 mm
ISBN: 978-961-04-0994-6

O izdelku

Roman Velika preizkušnja pripoveduje zgodbo o očetu Georgesu Tellierju, duhovniku, ki se opira na svojo vero v Cerkvi, ki usiha; policistu Frédéricu Nguyenu, ki ga obseda metafizična teža nasilja in je pripravljen ukrepati na poziv; Lauri in Françoisu Berteauju ter njunem posvojencu Davidu, igrivem najstniku, ki se sprašuje o svojem poreklu; Hichamu, čigar želja po tveganju in razkazovanju ga spravi v zapor. Nenadoma se v majhni vasici na jugozahodu Francije zgodi tragedija, ki kot eksploziven magnet pritegne ljudi, ki na videz nimajo nič skupnega ...


Odlomek iz knjige:

Njemu, Georgesu Tellierju, je bila podarjena milost, da ponavlja Kristusove besede; besede, ki so jih ponavljali Peter, Andrej, Jakob in za njimi Irenej Lyonski, Avguštin iz Hipona, Ignacij Loyolski, Frančišek Saleški, Bossuet, Fénelon in Lacordaire, skratka na tisoče posvečenih mož, vselej z enako močjo, z enako udarnostjo. Naj so jih izgovarjali cerkveni očetje ali jih je momljal polpismeni vaški župnik, naj so jih govorili svetniki ali nevredni duhovniki, skrivnost se je dopolnila prav vsakič.

Kdaj pa kdaj se je vračal domov potrt in razočaran nad verniki, ki so mu zaupali svojo zaskrbljenost nad položajem v svetu in v Cerkvi, poklapan zaradi množičnega osipa družin, ki so pozabile na Cerkev, brž ko so njihovi otroci prejeli prvo obhajilo. Ne oziraje se na leta je bil Georges ves čas z vsem srcem in dušo pri oltarju. Iz dneva v dan je počasi, kakor prvega dne, ponavljal: To delajte v moj spomin, prepričan, da bo žar, s kakršnim izgovarja te besede, pripomogel k njihovi večji učinkovitosti. Po milostiBožji je govoril in tako se je zgodilo.


O avtorju: 

Etienne de Montety je večkrat nagrajeni francoski pisatelj, urednik in novinar. Študiral je v Parizu, kjer je magistriral iz prava in politologije. Je namestnik glavnega urednika časopisa Le Figaro in glavni urednik znamenite priloge Figaro littéraire.


Knjižno delo je izšlo v okviru knjižnega programa, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije v letu 2023.

Nazaj na vrh