Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V katere župnije so bili imenovani novomašniki?

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 19. 08. 2021 / 16:12
Oznake: Duhovnik, Župnija
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 22.08.2021 / 07:29
Ustavi predvajanje Nalaganje
V katere župnije so bili imenovani novomašniki?
Kje svojo duhovniško pot začenjajo letošnji novomašniki? FOTO: Tatjana Splichal

V katere župnije so bili imenovani novomašniki?

V sklopu letošnjih premestitev in osebnih sprememb duhovnikov po slovenskih škofijah je bilo umeščenih tudi sedem letošnjih novomašnikov. Katere so torej prve »postaje« na njihovih duhovniških poteh?

Peter Čemažar, ki je na predvečer praznika Marijinega vnebovzetja vodil somaševanje pri slovesni sveti maši na trgu pred baziliko na Brezjah, je bil imenovan za kaplana v Župniji Grosuplje, v kateri kot župnik deluje Martin Golob.

Seznam letošnjih premestitev duhovnik TUKAJ. Kaj pa pomeni, da se je duhovnik odpovedal župniji? TUKAJ.

Prav tako v Nadškofiji Ljubljana je bil br. Jurij Slamnik, kapucin, imenovan za duhovnega pomočnika v Župniji Ljubljana – Štepanja vas, ki jo vodi br. Matej Štravs.

V mariborski nadškofiji je bil novomašnik Simon Lampreht s 1. avgustom imenovan za kaplana v Župniji Ruše, kjer je župnik Robert Senčar, in v Župniji sv. Marija v Puščavi, oskrbovani iz Župnije Lovrenc na Pohorju, kjer župnikuje Damjan Mlinarič.

Šest letošnjih novomašnikov je bilo umeščenih po slovenskih škofijah, eden je dobil dovoljenje za študij v Rimu. FOTO: Tatjana Splichal

Medtem pa je bil p. Klemen Slapšak, minorit, prav tako s 1. avgustom imenovan za kaplana v Župniji sv. Vid pri Ptuju.

V koprski škofiji so novomašnika Tilna Kocijančiča imenovali za župnijskega vikarja v Župniji Postojna (namesto Bogomirja Trošta) in Župniji Studeno.

Lojzeta in Marinko Čemažar, starša novomašnika Petra, smo predstavili TUKAJ; družino novomašnika Boštjana Dolinška pa TUKAJ.

Edini novomašnik iz Škofije Novo mesto Jakob Piletič bo opravljal službo kaplana v Župniji Metlika, župnik tam je Primož Bertalanič.

Sedmi letošnji novomašnik Boštjan Dolinšek (iz ljubljanske nadškofije) pa še ni bil postavljen v nobeno župnijo, temveč je dobil dovoljenje za študij pastoralne teologije na Papeški lateranski univerzi v Rimu.

Kupi v trgovini

31 - Pismo bratom duhovnikom
Cerkveni dokumenti
1,39€
Nalaganje
Nazaj na vrh