Košarica Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

V postnem času ob spletnem nakupu nad 40€ prejmete brezplačno darilo: Križev pot s papežem Frančiškom. Nakupujte tukaj

Zapri
Iskanje
Družbena vprašanja

Sveti Martin Tourski kot simbol evropske kulture


Družbena vprašanja

Sveti Martin Tourski kot simbol evropske kulture

Jasmina Arambašić

Pošlji povpraševanje

Izdelek ni na zalogi.


Lastnosti

Ikona seznama Koda: 978-3-7086-0426-8
Ikona seznama Avtor prevoda: Ana Pinterič
Ikona seznama E-knjiga: Ni e-knjiga
Ikona seznama Leto izdaje: 2008
Ikona seznama Število strani: 288
Ikona seznama Vezava: brošura
Ikona seznama Mere: 200 x 280 mm

O izdelku

Knjiga Sveti Martin kot simbol evropske kulture je prava evropska izdaja, saj vsebuje predavanja uglednih strokovnjakov z različnih področij raziskovanja in različnih evropskih dežel, Francije, Avstrije, Madžarske, Italije, Hrvaške in Slovenije. Njena aktualnost je v dinamičnem povezovanju med različnimi disciplinami in v spodbujanju sodelovanja med Zahodom in Vzhodom. Skozi osrednjo osebnost svetnika, ki ga je Svet Evrope leta 2005 proglasil za evropsko osebnost, se poleg slovenske zgodovine, kulture in običajev razkriva tudi širši srednjeevropski prostor.

Knjiga je sestavljena iz treh sklopov: zgodovinskega, umetnostnega in etnografskega, ki jih smiselno sklepata filozofski predavanji dr. Edvarda Kovača in dr. Jacquesa Fontaina.

Knjiga je nastala v letu poglobljenega sodelovanja Slovenije s Francijo v času predsedovanja obeh držav Evropski uniji in je zato v veliki meri tudi v francoskem jeziku, deloma pa tudi v angleščini in italijanščini. Posamezna predavanja spremlja bogata bibliografija, knjiga pa se zaključi z bogatim stvarnim in imenskim kazalom in fotografskim indeksom Martinu posvečene slovenske kulturne dediščine.

Vsekakor gre za knjigo, na katero smo lahko v Sloveniji ponosni, saj kaže na uspešno medkulturno sodelovanje na področju evropske humanistike.

Podobni izdelek

Razprodano
4,06€ Poglej izdelek: Človekove pravice v Sloveniji danes

Želite obdariti svoje najdražje? Obiščite trgovino Aleteia.

Več

Nazaj na vrh