Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje
Monografije

Stari Izrael

Življenje in družbena ureditev

Monografije

Stari Izrael

Življenje in družbena ureditev

Družbeno in versko življenje izraelskega ljudstva v Stari zavezi. Delo temelji tako na svetopisemskih besedilih kot na arheoloških dokazih. Več
49,90€
Zmanjšaj
Dodaj
Na zalogi
Dostava: 2-4 dni
Stari Izrael
Stari Izrael
49,90€

Lastnosti

Koda: 9789610409007
Avtor prevoda: Stane Okorn, Samo Skralovnik
Založba: Družina
Leto izdaje: 2022
Število strani: 496
Vezava: trda
Mere: 160 x 240 mm

O izdelku

Pomembno referenčno delo, ki predstavlja družbeno in versko življenje izraelskega ljudstva v Stari zavezi in temelji tako na svetopisemskih besedilih kot tudi na arheoloških dokazih in študijah sosednjih ljudi.

Stari Izrael. Življenje in družbena ureditev je pomembno referenčno in monumentalno delo, ki bralcu prinaša celovito rekonstrukcijo družbenega in verskega življenja Izraela v Stari zavezi. Delo, ki temelji na besedilih Stare zaveze, arheoloških dokazih in informacijah, zbranih iz študij izraelskih sosedov, najprej ponuja obširen uvod v nomadsko naravo življenja v starodavnem Izraelu in nato podrobno predstavi razvoj najpomembnejših izraelskih ureditev – družinske, civilne, vojaške in verske – ter njihov vpliv na življenje in zgodovino naroda.

Na koncu knjige predstavljamo Biblično arheološko zbirko predmetov iz Svete dežele (z območij današnjega Izraela, Palestine in Egipta). Predmete je zbral akad. dr. Jože Krašovec, popis in osnovni katalog zbirke pa je v Jeruzalemu pripravil arheolog Jean-Baptiste Humbert, učenec Rolanda de Vauxa.

Kratek življenjepis avtorja:

Roland de Vaux (1903–1971), francoski dominikanski duhovnik, je bil eden najvidnejših in najvplivnejših arheologov, biblicistov in svetopisemskih zgodovinarjev prejšnjega stoletja. Vodil je mednarodno skupino znanstvenikov, ki je izkopavala, urejala in preučevala kumranske oz. mrtvomorske rokopise. Od leta 1945 do 1965 je kot direktor vodil znamenito Francosko biblično in arheološko šolo v Jeruzalemu ( Ecole Biblique et Archéologique Française ).

Izdajo knjižnega dela je podprla Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije.

Podobni izdelek

Razprodano
Sto let Zavoda sv. Stanislava
Monografije
9,90€

Želite obdariti svoje najdražje? Obiščite trgovino Aleteia.

Več

Povezani članki

Nazaj na vrh