Košarica Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje
Pričevanja

Odpustil sem vam


Pričevanja

Odpustil sem vam

Daniel Pittet

Knjiga prinaša življenjsko izpoved Švicarja Daniela Pitteta, ki je bil v otroštvu žrtev pedofilskega duhovnika. Kljub trpljenju ni izgubil vere. Več
22,00€
Zmanjšaj
Dodaj
Na zalogi
Dostava: 2-4 dni
Odpustil sem vam
Odpustil sem vam
22,00€
Dodaj
Zmanjšaj

Lastnosti

Ikona seznama Koda: 9789610404231
Ikona seznama Avtor: Daniel Pittet
Ikona seznama Avtor prevoda: Jasmina Rihar
Ikona seznama Spremna beseda: Papež Frančišek
Ikona seznama Založba: Družina
Ikona seznama E-knjiga: Je e-knjiga
Ikona seznama Leto izdaje: 2017
Ikona seznama Število strani: 168
Ikona seznama Vezava: mehka
Ikona seznama Mere: 210 x 140 mm

O izdelku

Resnična zgodba o ranjenem otroštvu 


Leta 1968 je devetletnega Daniela Pitteta pater Joël Allaz povabil, naj mu sledi do njegovega samostana v Fribourgu v Švici. Tako se je pričelo štiriletno trpljenje zaupljivega in ranjenega dečka.


Pot do okrevanja je bila dolga, vendar so mu opora njegove družine, varno zavetje samostana, v katerega se je umaknil, in osebna vera pomagalI, da se je rešil.


Daniel Pittet je poročen, ima šest otrok in opravlja poklic knjižničarja. Po dvajsetih letih se je Daniel s pomočjo psihoterapevtov pričel soočati z zlorabo, na prelomu tisočletja pa je o tem prvič javno spregovoril. Cerkev je priznala njegovo trpljenje.


Pretresljivo pričevanje Švicarja Daniela Pitteta priča o neverjetni življenjski moči za premagovanje posledic grozodejstev in za odpuščanje svojemu mučitelju.


Pričujoča knjiga bralce ozavešča o teži, ki jo nosijo žrtve pedofilije, in kliče po resnicoljubnem in iskrenem pogovoru o tem zločinu v Cerkvi in družbi nasploh.


»Zahvaljujem se Danielu, ker pričevanja, kot je njegovo, dvigujejo svinčen pokrov, ki pokriva škandale in trpljenja ter osvetljujejo strašne sence v življenju Cerkve. Takšna pričevanja odpirajo pot pravični popravi in milosti sprave.«


Papež Frančišek v predgovoru

Podobni izdelek

Pričevanja
19,90€ Poglej izdelek: Poseben dan

Želite obdariti svoje najdražje? Obiščite trgovino Aleteia.

Več

Nazaj na vrh