Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Ob nakupu nad 40€ vas čaka brezplačno darilo: Križev pot s papežem Frančiškom!

Zapri
Iskanje
Sveto pismo

Sveto pismo (Stara in Nova zaveza): prestižna izdaja

Jeruzalemska izdaja – prestižna

Novo
Sveto pismo

Sveto pismo (Stara in Nova zaveza): prestižna izdaja

Jeruzalemska izdaja – prestižna

Nov prevod Svetega pisma z uvodi, razlagami, opombami in slikovnimi prilogami – uraden prevod Katoliške Cerkve v Sloveniji. Več
99,00€
Zmanjšaj
Dodaj
Na zalogi
Dostava: 2-4 dni
Sveto pismo (Stara in Nova zaveza): prestižna izdaja
Sveto pismo (Stara in Nova zaveza): prestižna izdaja
99,00€

Lastnosti

Koda: 9789610410607
Leto izdaje: 2024
Število strani: 2904
Vezava: trda
Mere: 240 x 160 mm
ISBN: 978-961-04-1060-7
Glavni urednik: dr. Jože Krašovec

O izdelku

Prestižno novo izdajo Svetega pisma bomo začeli odpošiljati po 10.3.2024.

Jeruzalemska izdaja prejšnjega prevoda (SSP) ne ukinja, ampak ga v bistvenem dopolnjuje: prinaša poenoteno rabo besedišča in besednih zvez, ki se v isti obliki pojavljajo na različnih mestih; na temelju dosedanjih izkušenj in bolj temeljitega znanja zasleduje večjo skladnost prevoda z izvirnikom glede na slog, literarne figure in retoriko izvirnika, hkrati pa zelo resno upošteva bogato slovensko izročilo. 

Pomembna novost novega prevoda so opombe (iz zadnje revidirane izdaje francoske Jeruzalemske Biblije, a razširjene) in slovar. Opombe, ki opozarjajo na vzporedna mesta v celotnem Svetem pismu, bralca uvajajo v poglobljeno in celostno branje Svetega pisma in mu ostrijo čut za spoznavanje najglobljih vsebinskih odtenkov.

Luksuzna izdaja vam v primerjavi s standardno prinaša: zlato obrezo, darilno škatlo, priložena je brošura dr. Krašovca o vseh dosedanjih prevodih Svetega pisma v slovenski jezik.

V zadnjih letih smo opravili temeljito usklajevalno revizijo celotnega prevoda Svetega pisma za izdajo v eni knjigi v letu 2024.

Priprava novega komentiranega prevoda Svetega pisma je bila zelo zahteven projekt, še zlasti, ker smo sodelavci ves čas veliko pozornost posvečali tako izvirnemu jeziku in slogu kot tudi varovanju tradicije slovenskih prevodov Svetega pisma. 

Sveto pismo so prevajali: Milan Holc, Maria Carmela Palmisano, Terezija Snežna Večko, Bogomir Trošt, Janez Zupet, Maksimilijan Matjaž, Miran Špelič in Jože Krašovec, ki je bil tudi glavni urednik projekta.

Finančno je projekt novega prevoda Svetega pisma v prvi in sklepni fazi (2007–2014, 2019) podprla Javna agencija za knjigo Republike Slovenije, v drugi fazi (2013–2022) pa ustanova Katoliške cerkve v Nemčiji – Renovabis.


Odlike nove izdaje:

• nov prevod,

• uvodi, razlage, opombe, slovar,

• slikovna priloga (zemljevidi),

• kakovostna izdelava,

• estetsko dovršeno in bralcu prijazno oblikovanje.

Podobni izdelek

Sveto pismo z oznakami
Sveto pismo
29,50€

Želite obdariti svoje najdražje? Obiščite trgovino Aleteia.

Več

Nazaj na vrh